Dinamitzadors de barri per a Balàfia, el Centre Històric i la Mariola

129 views

El passat 24 d’octubre, l’Ajuntament de Lleida va decidir implantar un nou pla per tal de millorar diversos barris de la ciutat de Lleida. Balàfia, el Centre Històric i la Mariola en un futur proper tindran una figura rellevant, anomenada dinamitzador, per tal de fer que la convivència entre veïns sigui més agradable. Com va comentar en una roda de premsa l’Elena Ferre, regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, “també hi ha altres objectius com enfortir el nombre de centres cívics per tal que n’hi hagi més i estiguin més repartits i que en les presses de decisions s’arribi a acords de manera més ràpida”.  

Per aquest motiu, la Paeria ofereix llocs de treball per a “tres professionals amb perfil d’educadors o humanitats” per un pressupost de 42.342,30 euros. Aquests especialistes començaran una prova pilot que consistirà en oferir un servei públic per tal de dinamitzar els diferents barris. La data de realització d’aquest projecte serà del 15 de novembre al 31 de març del 2021. Si s’aconsegueixen uns resultats positius, aquest projecte també serà aplicat a la resta de barris de la ciutat. 

Una de les principals tasques d’aquest pla, serà dur a terme diagnòstics participatius per tal de conèixer la realitat dels barris i les entitats i, quan ja s’hagi rebut aquesta informació, s’analitzaran els resultats juntament amb la Universitat de Lleida. Gràcies a la informació obtinguda, es faran diverses reunions i sessions per assabentar als veïns per tal que puguin participar i fer propostes per a les problemàtiques que sorgeixin. 

Els altres objectius d’aquest servei són fonamentar diferents mecanismes de comunicació i col·laboració entre els diversos intermediaris que treballen als barris, enfortir l’assistència dels residents als consells, també la participació de gent de diferents edats, nacionalitats, conviccions, orientació sexual i diversitat funcional. 

Un article de Violeta Teixidó, Ikram Bouali, Helena Santos, Dina Sorouri i Ariadna Garreta.

close

El més recent